Valda filter

Pris

krkr

Antal sittplatser

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Möbelserie Brafab

Möbelserie Hillerstorp

Lite om möbler och uterum

Hässja_2015

Lite om möbler och uterum är en kombination som tål att belysas. Vi ska snart öppna dörrarna i vår butik på Kånnavägen för tredje säsongen. Vi har hunnit leverera en hel del möbler själva och samtidigt “kontrollerat” var möblerna ska bo.

Vi har fått se många uteplatser, trädgårdar, uterum, verandor, glasverandor och så vidare. Vi har också fått köra ut på landet till ställen som vi inte visste fanns och ändå har jag/vi bott i Ljungby med omnejd mer eller mindre hela livet. Vi hade en ganska god uppfattning om uterum och moderna uteplatser när vi startade Ljungby Utemöbler AB, trodde vi…

Vi har sett många uterum som är innerum fast med mycket glas, eller hur man ska trycka ut sig. Glasväggar, glasdörrar med isolerglas som isolerar bättre än vad en yttervägg gjorde för inte så många år sedan. Ofta med golvvärme som håller temperaturen året om. Så, där behövs inga utemöbler? Nä, självklart inte. I ett sådant uterum kan man naturligtvis använda sig av vad för möbler som helst. Uppstår problem är det antagligen för att där är för torrt eller för varmt.

Då får inte Ljungby Utemöbler sälja några möbler till sådana uterum? Jo, det är just vad vi får. Vi har en hel del möbler som lämpar sig fantastisk bra i dessa uterum eftersom det handlar om att skapa en annan känsla och miljö än vad vi har inne i vardagsrummet. Däremot så behöver man inte använda sig av konstrotting, det går utmärkt med naturrotting och i princip vad för träslag eller material som helst.

Varför inte blanda och ge. Kombinera gärna utemöbler och innemöbler i uterummet, framför allt om det är uppvärmt. Det viktiga är ju att du får ett rum som passar dig och som ger dig en behaglig känsla. Kanske den där gamla byrån som stod ute på landet hos mormor ger dig ett bra sommarlovsminne? Ut med den i uterummet.

Det lite tråkiga med minnen, kanske från barndomens somrar är att många av dem är kopplade till doft/lukt (Lite om luktminnet ).

Så är det för mig, doften av nyslaget hö, av en blöt grusväg i solsken, koskit på äng och för att inte tala om doften av torkat hö när man gömmer sig inne i en hässja, fantastiskt. När jag började tänka på olika dofter från barndom och ungdom så poppade det minnen kors och tvärs. Det var en fin känsla.

Helt rätt, jag har till viss del växt upp ute på landet utanför Ljungby.

Hur vi ska få in olika positiva minnespåverkansdofter i uterummen har jag inte klurat ut ännu, men det är det säkert någon som gör.

Allt Gott.