Valda filter

Pris

krkr

Antal sittplatser

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Möbelserie Brafab

Möbelserie Hillerstorp

Skötselråd för Utemöbler och Trädgårdsmöbler

Brafab Astrakan Loungegrupp i naturrotting med vita dynor.

I denna artikel kommer vi att gå igenom skötselråd för utemöbler och trädgårdsmöbler. Snart är det dags att ta fram utemöblerna och njuta av vårsolen och härliga sommardagar! Det är viktigt inför varje säsong att man ser över skicket på sina trädgårdsmöbler. Börja med att tvätta av och inspektera sommarmöblerna. Är skicket godkänt, kan det räcka med att behandla ytan och det material som möbeln består av. Är du inte nöjd med skicket kan det vara god idé att köpa nya trädgårdsmöbler. Hos oss på Ljungby utemöbler kan du köpa billiga utemöbler och trädgårdsmöbler online på nätet eller i vår butik i Ljungby. Hos oss kan du välja det material på din utemöbel som passar dig bäst. Vi säljer bra sommarmöbler i material som teak, trä, ek, plast, aluminium, rotting, konstrotting, betong eller sten.

Hur behandlar man utemöbler och bevara de på bästa sätt?
Tänk på att alltid ställa undan dina utemöbler när du inte använder de. Ställ de antingen inomhus, i ett förråd eller under ett tak. I huvudsak är det viktigt att sommarmöblerna står skyddade från vind och regn. Ibland räcker det med att man ställer möblerna på lut så att regnvattnet rinner av lätt ifrån möblerna. Tänk på att torka av möblerna så fort det slutat att regna.

När är det dags att behandla trämöblerna?
Är dina trämöbler nya är det bra att de står obehandlade i en säsong innan de behandlas. Där efter är det bra att göra en oljeimpregnering två gånger per år. Om möblerna slits hårt av vädret kan man göra behandlingen tätare. Vill man måla möblerna kan man använda sig av fönsterfärg som är mycket hållbar och tålig. Obehandlade ute trämöbler kan även lackas, vaxas eller laseras.
Om du märker att vatten eller regndroppar sugs in i träet är det dags att behandla materialet av utemöbeln. Innan behandling av sommarmöblerna, tänk på att slipa ner all rötangrepp på materialet.

Muranga-36811-1600444-38148-506297-501010-501025-miljo-07

Rottingmöbler, konstrottingmöbler och plastmöbler.
Plastmöbler, rottingmöbler och konstrottingmöbler skiljer sig mycket i kvalitén och material. Se till att tvätta av dina möbler ofta med milt rengöringsmedel, använd gärna en högtryckstvätt. Är ytan matt kan den poleras upp med vanligt bilvax eller båtvax.

Aluminiummöbler, Rostfria möbler och gjutjärnsmöbler
Rostfria möbler och aluminiummöbler är i stort sätt underhållsfria även om de förstås måste tvättas. Har man gjutjärnsmöbler som börjat rosta kan man borsta med stålborste och skrapa bort ytbeläggningen. Måla därefter med rostskyddsfärg.

Stenmöbler och Betongmöbler
Betongmöbler och stenmöbler har blivit väldigt populärt och då de är väldigt hållbara utemöbler. Rengör dessa trädgårdsmöbler med stensåpa och olja in med stenolja eller klinkerolja så behåller både betong och stenmöbeln sin finish.

Dynor och parasoller
Innan du bestämmer dig för att rengöra och tvätta dina ute dynor och parasoller är det bra att ta reda på vilket material de är gjorda av. Många tyger och dynor till trädgårdsmöbler går att tvätta i en vanlig tvättmaskin. Bomullstyger som är det vanligaste materialet går att tvätta själv. Dock ska man vara försiktig då bomullstyger kan krympa med vattentvätt, använd hellre tekniken möbelskum som dammsugas bort. Chintz är ett material till dynor för utomhusbruk som är en blandning av bomull och polyester. Det går att vattentvätta detta material och det krymper inte lika mycket som bomullstyg. Dynor och parasolltyg i polyester går att tvätta försiktigt i handtvätt och hängs sedan upp för att dropptorka. På dessa tyger fungerar även tekniken möbelskum.

Det flesta utemöbler går att tvätta med ett milt rengöringsmedel, som såpa eller diskmedel. Gör gärna detta några gånger per säsong för att behålla trädgårdsmöblerna längre. Algavlagringar och mögel kan du tvätta med ljummet vatten och lite ättika, skölj med vatten efteråt. Tänk på att det är mycket viktigt att man gör rent sina utemöbler på hösten innan man ställer in de för vinterförvaring.