Valda filter

Pris

krkr

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Loungemöbler

Brafab Funkia Loungegrupp med soffa beige med sandfärgade dynor.

Underbara loungemöbler

Idag tänkte vi rikta strålkastarljuset på den fantastiska kategorin loungemöbler. Det är en serie möbler som har vuxit sig mer och mer populär på sistone och det är inte så konstigt. Här kan man slappna av och njuta av sommaren på sitt eget sätt.

Loungemöbler utomhus

Efter den långa och mörka vintern längtar de flesta efter att få vara ute så mycket som möjligt. Det ger en känsla av frihet och utsöndrar en massa må-bra-hormoner. Så det är inte konstigt att vi spenderar mycket tid i trädgården eller på terrassen när solen kikar fram. För att inte tala om alla projekt som vi sätter igång. Aldrig ser man så mycket folk i byggvaruhandeln eller i blomsterhandeln som nu.

Och visst är det härligt när energin är på topp! Men efter ett arbetspass måste vi ju återhämta oss också och då slänger vi oss gärna i soffan. I sommar behöver du inte välja mellan att vara ute eller inne när du slappnar av. Investera i en skön loungesoffa som är gjord för det svenska vädret. Där kan hela familjen få plats och trivas. Lägg till några bekväma kuddar och sköna filtar som du kan lägga över dig när temperaturen sjunker. Att ha loungemöbler utomhus behöver inte begränsa dig. Ta med dig surfplattan ut och kolla på film under stjärnorna. Bara fantasin sätter gränserna.

Hillerstorp Åminne Gaumo Hörngrupp i mörkgrå aluminium med detaljer i grå Gaumo, ett loungebord och gråbeige melerade dynor.

Loungemöbler, material

Vi vill att du ska kunna njuta av ditt nya loungeset under många år, därför säljer vi bara kvalitetsmöbler som tål att vara utomhus. Hur mycket vi än vill det, så består ju inte sommaren bara av varma och soliga dagar här i Sverige. Det kan ju även vara regn, hagel och starka vindar. Det är inte så längesen vi hade en midsommar med samma temperatur som julafton hade året innan. Det är tur att vi lätt glömmer, eller hur?!

Det vi ville komma fram till är att det ställs väldigt höga krav på materialen som utemöbler är gjorda av. Så välj med omsorg. Många av våra loungeset är byggda av konstrotting som är flätad kring en aluminiumkärna, vilket ger en lätt men väldigt stabil konstruktion. Det betyder att de inte går sönder även om barnen har kalas på terrassen. Om barnen dessutom spiller tårta på soffan är det lätt att torka av. Dynorna är slitstarka och vädertåliga, utan att de känns plastiga. Det bästa av två världar så att säga.

Det finns inget dåligt väder, bara bättre eller sämre material på dina utemöbler. Man får det man betalar för heter det ju, och vi håller med. Men med hjälp av stora inköp och få mellanhänder kan vi erbjuda lägre pris än det som rekommenderas. Och det är vi stolta över.

Maitland-344100-miljo-09

Populära loungemöbler

Förr kunde man hitta parkbänkar och enklare träsoffor i trädgårdarna runt om i landet. Och de fyllde ju sin funktion. Men de flesta var inte särskilt bekväma att sitta i en längre tid. Det är tur att tiden förändras och att utvecklingen går framåt.

Nu finns det loungeset i många olika stilar och storlekar och du kan enkelt matcha ihop det med din matsalsgrupp och andra utemöbler. Det blir som ett minivardagsrum utomhus. Med öppen planlösning och väldigt högt i tak. Oavsett om du har vatten, skog eller stad som bakgrund går det att skapa en mysig mörna för din loungesoffa. Och det finns verkligen modeller för alla.

Antingen blir du förälskad i ett av de färdiga loungeseten eller så bygger du ihop en egen version med hjälp av moduler. Modulerna kan du ju även anpassa och bygga om när antalet gäster varierar. Att loungemöbler utomhus har blivit så populärt har alltså med bra produktutveckling att göra. Och att det nu finns snygga, slitstarka och bekväma möbler på marknaden som klarar de svenska väderförhållandena. Till rimliga priser.

Vi har sett många fantastiska uterum som nästan känns mer hemtrevliga än vardagsrummet inne. Där har det funnits loungesoffa, fåtöljer, en massa härliga kuddar och filtar, soffbord, utomhuslampor och växter. Och några har även lagt dit en utematta för känslans skull. Fågelkvittret och vindens sus i träden får man på köpet. Det är härligt med kreativa idéer och utomhus känns det som att man kan släppa loss lite extra.

Vem har sagt att man inte kan kolla på tv utomhus? Bjud hem dina vänner för att kolla på en fotbollsmatch med pizza och god öl. Men överraska med att sitta i dina nya loungemöbler utomhus istället. Det blir garanterat en ny upplevelse! Om du oroar dig för regnstänk eller reflektioner i tv-rutan kan vi rekommendera ett soltak eller en paviljong. Det ramar dessutom in din uteplats på ett vackert sätt. Och håller de underbara myggorna på ett säkert avstånd. Loungeset och utemöbler är det nya heta och raderar ut gränsen mellan ute och inne. Så oavsett väder ser prognosen för loungemöbler utomhus ut att hålla i sin popularitet i många år framöver.