Valda filter

Pris

krkr

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Lite om Hillerstorps Trä

Hillerstorp Flygfoto 2014

Vi har en huvudleverantör av utemöbler, det är Hillerstorps Trä. Det finns många anledningar till att vi just valt dem som huvudleverantör. Det är ett gammalt anrikt företag som ligger endast 7 mil från Ljungby. De har tillverkat utemöbler sedan Hedenhös…1929…får väl betecknas som Hedenhös idag.

Sortimentet av möbler är brett, djupt och med god kvalité tvärs överlag. Hillerstorp tillverkar de flesta möblerna i trä själva i Hillerstorp. Kör man till Hestra från Värnamo så passerar man Hillerstorps Trä på vänstersidan. En stor modern och mycket imponerande fabrik. Hillerstorp har valt att modernisera sin produktion och har idag ett tjugotal robotar som plockar träbitar fram och tillbaka. Youtube klippet är 1,41 långt och väl värt att kika på.

https://www.youtube.com/watch?v=MMW3PYRkKog

Man har även produktionsenheter i Kina och i Rumänien. I Kina produceras de flesta möbler i konstrotting och aluminium och i Rumänien de flesta dynorna. Med egen personal och produktion har man god kontroll både över leveranser och kvalité.

Trämöblerna som produceras i Hillerstorp är en blandning mellan gammalt och nytt. Det är också en blandning av gammal och ny teknik. Förr målade/lackerade man alla vita möbler med färg men allt eftersom nya lagar och medvetenhet om hälsa har spridit sig så har man gått i från färg på möblerna och använder sig i dag nästan uteslutande av lasyr. Lasyren har en mycket god inträngande förmåga och ger en bra finish.

Svensk kärnfuru av god kvalité är ett alldeles utmärkt träslag för utemöbler. Vi har märkt att en del människor är lite rädda för trämöbler och det eventuella underhåll som någon gång kommer. Vi vill slå ett slag för furumöbler. Känsla och kvalité hand i hand. Har du möbler under bar himmel så kommer det för eller senare ett underhåll. Oftast kommer det senare än man tror, framförallt med lasyr behandlade möbler. Det är också lätt att bättra på en mista på en möbel som är laserad. Vi återkommer till underhåll i kommande blogginlägg.