Valda filter

Pris

krkr

Antal sittplatser

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Möbelserie Brafab

Möbelserie Hillerstorp

När tar man fram utemöbler inför sommaren?

REA hos Ljungby Utemöbler

Att ta fram utemöbler är en härlig känsla! När man tar fram utemöbler inför sommaren så vet man att sol och värme är på gång. Det kommer att bli lata dagar i en loungesoffa och kanske lite gung i hammocken. Det kanske till och med blir en mysig middag, en härlig sommarkväll vid ute matgruppen.

När tar man då från sina utemöbler?

Egentligen finns det inget bra svar på när man tar fram utemöbler inför säsongen. Ett ordspråk säger att man ska ta fram sommarmöblerna samtidigt som man ställer fram klockan till sommartid.
När man ställer fram klockan till sommartid, ska man ställa fram utemöblerna. När man ställer tillbaka klockan till vintertid i höst ska man ställa tillbaka sina möbler.
I år 2019, ska man ställa fram klockan till sommartid 31/3 och ställa tillbaka 27/10 till vintertid. Ett bra datum för att ställa fram sina utemöbler i år är 31/3.
Självklart kan man göra detta innan eller efter detta datum, allt styrs till slut av hur vädret är. Ligger det ingen snö på marken och det är fina dagar i början av våren och året, kan man ställa ut de tidigare för att njuta så mycket som möjligt av de fina dagarna.

Underhåll dina utemöbler.
Det är viktigt att se över sina utemöbler och underhålla sommarmöblerna när man sätter ut de inför sommaren och när man ställer in de igen. Tänk på att impregnera med rätt medel till rätt material samt att efterdra skruvarna så inte någon olycka inträffar.
Är möblerna i dåligt skick kan det vara bra tillfälle att byta ut dessa och köpa nya. Hos oss på Ljungby Utemöbler kan du köpa nya sommarmöbler både online på nätet och i vår butik i Ljungby. Vi har ett stort sortiment från kända möbelmärken som Hillerstorp och Brafab. Våra trädgårdsmöbler håller hög kvalité som håller i många år fram över om man tar hand om dem på rätt sätt.

Hillerstorp Muranga/Atlanta Matgrupp 8 stolar ingår (upp till 10 stolar som tillval). Bord tillverkat av värmebehandlad svensk ask 90X200/250/300 cm inklusive två iläggsskivor samt 8 fåtöljer i brun konstrotting.

Tips på hur man kan bevara utemöblerna längre.
Se till att inte placera trädgårdsmöblerna direkt på gräsmattan. Fukten ifrån marken kan tränga upp i möbeln och då kommer färgen att spricka. Trämaterialet kan även bli rötskadat av att fukten tränger in.
Ta in utemöblerna under vintern och ställ de gärna i ett förråd eller garage. Att bara dra på en presenning över sommarmöblerna är inte bra då fukten stängs inne och kan förstöra de. I många fall kan det räcka att ställa sommarmöblerna under ett tak så de är skyddade från snö och regn.
Under sommaren är det bra att luta utemöblerna när man inte använder de. Detta för att vattnet vid dåligt regnväder ska kunna rinna av. Tänk på att torka av möblerna så fort de slutat att regna.
Se över utemöblerna två gånger om året. En gång när man ställer ut möblerna inför sommaren och en gång när man ställer in de inför vintern. Tvätta av utemöblerna så mögel- och algangrepp minskar och underhåll möblerna vid behov med målning eller impregnering.
Efterdra skruvarna som sitter på trämöblerna minst en gång under säsongen för att behålla stabiliteten hos möblerna. Utemöbler i teak är särskilt känsliga för förändringar i luftfuktigheten som ger spänningar i träet.
Tvätta av sommarmöblerna och se till att de torkar ordentligt innan du ställer in de för vintern.