Valda filter

Pris

krkr

Färg

Material

Typ av stol

Typ av bord

Typ av hammockdyna

Typ av möbelskydd

Typ av parasoll

Typ av parasollfot 2

Utemöbler

Utemöbler är det vi brinner för på Ljungby Utemöbler AB. Vi är ett litet företag med stort engagemang för utemöbler i alla former och storlekar. Möbler i konstrotting, aluminium, trä eller naturrotting hittar du hos oss. Vi ger dig alltid bäst paketpris när du köper en hel möbelgrupp.

Hängivna att möblera

Vi på Ljungby Utemöbler AB är hängivna i vår uppgift att kunna ge dig en ny, egen och unik möblering som stämmer överens både med smak och plånbok. Vi har cirka 1000 m² utställning/butik i Ljungby. Här finns det möjlighet att sitta, ligga, känna och känslomässigt bekanta sig med våra produkter.

Möblerna ger sommarkänsla

Varför då utemöbler när vi har ett inglasat och kanske till och med uppvärmt uterum? Framför allt för att vi vill ha en annan känsla. Att möblerna tål att stå ute är ett plus men inte nödvändigt för uterummet.

Utemöbel Historia

Redan i början av industrialismen så flyttades möbler ut. Pinnstolar, matbord, kökssoffor åkte ut på gården, men snart fann utemöblerna en egen stil och design. Möbler byggdes helt i furu eller med metallunderreden, oftast stål. De flesta av dessa möbeltyper och designer lever kvar än idag. Många i vår butik.

Konstrotting modern klassiker

Konstrotting är en tålig klassiker som finns i alla prisklasser. Det lönar sig att satsa lite mer på dessa möbler då det finns stora skillnader i kvalitén på konstrottingen. Alla möbler i konstrotting flätas för hand. Mestadels sker tillverkning i Kina men även Vietnam och Indonesien är stora producenter.

Aluminium till det mesta

Aluminium är ett huvudmaterial för utemöbler. Stommar till soffor, underreden, stolar, bordsben, parasoll med mera består till största delen av aluminium som antingen målas eller pulverlackas i lämplig kulör.

Furu

Furu är på väg tillbaka in i folkhem och folksjäl. Det är något visst med en svenskbyggd möbel i trä. Vi jobbar mycket med utemöbler från Hillerstorps Trä som har produktion av furumöbler just i Hillerstorp. Kärnfurun som möblerna byggs av kommer från Norrland som laseras i olika färg. Nytt för i år är en mörkgrå nyans som ger fina kontraster i uterummet.

https://www.ljungbyutemobler.se/produkt-kategori/mobelserier/stolto/